Entrar a la Granja Viader un diumenge al matí és una experiència que recomano. Xocolata, melindros, nata muntada, mató, formatge fresc... tot casolà i deliciós.
Però si us recomano la Granja Viader no és només per la xocolata, sinó perquè entrar-hi significa participar de la seva llarga i curiosa història.Una història que és, a la vegada, part de la història de Barcelona.

Era la Barcelona on habitava una floreixent burgesia catalana, on es desplegava la Renaixença i on, a la vegada, s'estava covant el movient artístic que determinarà per sempre la fisonomia de la ciutat: el Modernisme.

Actualment regenta la granja la quarta generació dels Viader, que continuen servint-se de la matèria prima de la seva pròpia granja de Cardedeu.
I que per molt anys!
Però aquest establiment amaga d'altres històries curioses que no sé si coneixeu: l'any 1925 Marc Viader funda Letona S.A. convertint-se ràpidament en una de les centrals lleteres més importants del país.
Més endavant, el mateix inquiet Viader, amb l'ajuda d'un químic hongarès crearà el Cacaolat. El 1931 l'èxit d'aquesta beguda traspassarà fronteres... i fins avui.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada